טיפול בקריש דם ברחם לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/08/2015 | 18:50 | מאת: לי

שלום, ילדתי לפני 7 שבועות, לידה רגילה. בבדיקת מעקב לאחר 6 שבועות נמצא חשד להשארות שילייה או קריש דם. היום פניתי בבדיקה הרופא אבחן שמדובר בקריש דם והמליץ על המטרוגין. אני מניקה ואני חוששת להפסיק לחמישה ימים הנקה, האם קימת אפשרות רק של מעקב או שחייבים טיפול תרופתי

20/08/2015 | 09:39 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, יש אפשרות למעקב במידה וישנם עדיין דימומים ספונטניים. אך אם את ללא דימום ומניקה (כך שיש סיכוי נמוך יותר לווסת ספונטנית) ומשך ארוך יחסית מהלידה - עדיף לטפל תרופתית. כמובן שאם יש ספק בקשר לשארית שליה עדיף לברר זאת כי הטיפול בשארית הוא שונה (כירורגי ולא תרופתי) בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה