תוצאות בדיקות עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/04/2015 | 13:50 | מאת: אלינה

שלום, עשיתי בדיקה בתחילת ההריון של שקיפות עורפית והיא יצאה תקינה, לאחר מכן הראה בסקירה המוקדמת התוצאות הללו:ממצא ציסטי בכורואיד פלקסוס משמאל 3 מ"מ. אסימטריה של הכורואיד פלקסוס משמאל גדול מימין,מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב. נצפתה הפרדות קרומים. נשלחתי לייעוץ גנאי אך התור הכי קרוב הוא לעוד שבועיים אבל עשיתי את הבדיקות לפני חודש וחצי.. רציתי לדעת על התוצאות הללו מצביעות והאם אני יכולה לעשות משהו בתפקוד או באכילה שלי שיכול לשנות את זה .. ומה באמת הסיכון למחלה או תסמונת כלשהיא לעובר לאחר הלידה? אני בת 22 שבוע 22

15/04/2015 | 22:36 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

ממצא מבודד של ציסטה בכורואיד פלקסוס או של מוקד אקוגני הם לרוב ללא קשר לעליה לסיכון לתסמונות אך בשל צירוף של מספר ממצאים קטנים באולטראסאונד באמת עדיף להשלים ייעוץ גנטי מסודר היכול לפרט בפנייך את כל האפשרויות מבחינת הפשעה של הריון, קשר לתסמונות ולגבי המלצות לבירור בהמשך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה