נטילת יוד לפני כניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/11/2020 | 10:15 | מאת: מורן

שלום, אני בנסיונית כניסה להריון בחודשים האחרונים. בת 33, חצי צמחונית אבל אוכלת דגים, ביצים, חלב. כרגע נמצאת שבוע לאחר ביוץ ולא יודעת האם נקלטתי. אתמול נתקלתי לראשונה בחיי בעניין נטילת יוד לפני כניסה להריון. לא שמעתי על כך מרופאים או מחברותיי מעולם. נוטלת חומצה פולית כבר זמן רב. האם עלי להתחיל לקחת יוד או תוסף פרנטל כבר כעת? האם זה מסוכן לנסות להיכנס להריון מבלי לקחת יוד תקופה מסוימת לפני הנסיונות? תודה רבה מראש על התשובה, ותודה על ההזדמנות לשאול פה שאלות.

בהנחה שתפקודי בלוטת התריס שלך תקינים זה לא מסוכן, אבל כדאי לקחת פרנטל .זה מכיל את היוד הדרוש. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה