חלבון עוברי ובדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/09/2020 | 10:23 | מאת: ג'ואנה

שבוע 17 ו5 ימים בת 28 בדיקת שקיפות עורפית 3.1 (הרופא עשה 3 בדיקות 2 מהם יצאו 2.4 והשלישית 3.1 ולקח את הגבוה מבניהם)בדיקת ניפט תקינה, סקירת מערכות מוקדמת תקינה לא נצפה מומים בלב או בגוף. בדיקת חלבון שליש 2 יצא סיכוי1:28 למרות שבדיקות הדם הם בטווח Fbhcg: 0.87 Nt: 3.1 Papp-a: 0.98 Afp: 0.70 Hcg: 0.77 Ue3: 1.50 האם יש צורך בבדיקת מי שפיר?

06/09/2020 | 11:29 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

ג'ואנה שלום, ההמלצה של משרד הבריאות הינה לבצע דיקור מי שפיר כשהסיכון לתסמונת דאון בבדיקות חלבון עוברי+ שקיפות גדול מ-1:360 לערך. לפי מה שציינת אצלך מדובר על 1:28 . אציין כי במחקר גדול שנערך בארץ נמצא כי ב1 מתוך 130 עוברים שבוצע עבורם דיקור מי שפיר כאשר שאר הבדיקות היו תקינות נמצאה מוטציה גנטית משמעותית. במקרה שלך נראה כי אכן יש המלצה לביצוע דיקור מי שפיר. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה