הריון וקורונה- סיכון ללידה מוקדמת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/06/2020 | 13:18 | מאת: רינת

שלום רב, לאור הקשר שנמצא בין לידה מוקדמת לקורונה, תוהה האם ישנן הנחיות (ממשרד הבריאות או ממשרד העבודה) המחייבות את המעסיק שלא לחייב הגעה למקום העבודה ולאפשר עבודה מהבית? תודה רבה

07/06/2020 | 21:46 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

המידע הקיים היום על נגיף ה-COVID-19 והשפעתו על הריון משתנה מיום ליום. הפרסומים המדעיים בנושא ובפרט לגבי לידה מוקדמת מוגבלים לאור הזמן הקצר שחלף מאז גילוי הנגיף. נכון להיום ההנחיות של האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה והאיגוד הישראלי לרפואה תעסוקתית הינן שרק בתפקידים בהם יש חשיפה תעסוקתית להדבקות בנגיף ה-COVID-19 (כגון עבודה עם חולים מאומתים, עבודה עם קהל רב או חוסר יכולת להתמגן כראוי) או במידה ויש מחלות רקע (העלולות להשפיע על מהלך קשה יותר של המחלה) יש לשקול על התאמות בסביבת העבודה. כל החלטה כמובן צריכה להשקל לגופו של עניין בהתאם לאופי העבודה ומהלך ההריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה