צילום רחם לאחר היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/01/2020 | 20:29 | מאת: מדלן

שלום ד"ר, ילדתי ילדה בניתוח קיסרי לפני כ4 שנים. התחלתי לפני שנה ניסיונות להרות, חוויתי הפלה בשבוע 9 ע"י גרידה בגלל חוסר דופק. מאז ניסיתי להיכנס להריון עוד חצי שנה ללא הצלחה. עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית וגילו שיש לי מחיצה ברחם של 50%. לפני כחודש וחצי,ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרתה בהצלחה (ביצעתי בדיקת היסטרו אבחנתית חודש לאחר הניתוח). כעת מנסה להרות שוב, מזה חודש. האם לדעתך עליי לבצע צילום רחם? חוששת שמה יש לי חסימה בחצוצרות ולא היה ניתן לראות בהיסטרו. או להמתין בסבלנות? תודה רבה

צילום רחם אכן מאבחן חסמה בחצוצרות אבל למה את חוששתמזה אם הרית פעמיים בלי בעיה? זה אמנם מתסכל אבל הייתי נונת צאנס של חצי שנה לנסיונות אחרי ההיסטרוסקופיה ואם ללא הצלחה אז ממשיכה ברור. כרגע אין סיבה לחשוש הרי הרית ספונטנית. אל ייאוש!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה