שליית פתח ונטילת אספירין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/12/2019 | 15:27 | מאת: נעה

שלום רב, אני בת 43.אחרי לידת בני הבכור התחלתי טיפולי פוריות מפרכים בהם עברתי 2 הפלות, 5 הריונות כימיים ואקטופי אחד. אני אחרי קיסרי, 13 שאיבות וניתוח להסרת חצוצרה. בהריון הקודם שנפל בשבוע 20- נשללו בעיות המטולוגיות/כרומוזומליות- אך הייתה שליית פתח. כרגע בהריון, שבוע 17+3. יש לי שליית פתח חלקית עם חשד לנעיצות, וכן pappa-a 0.27. לוקחת קלקסן 40 (משקל 70 ק"ג) ללא ממצא המטולוגי. רופא אחד המליץ להוסיף אספירין 100, בעוד שרופא אחר לא המליץ. האם תוספת אספירין יכולה לסייע במקרים של שליית פתח?

תוספת האספירין היא לא בגלל מיקום השליה אלא בשל גילך והרקע המיילדותי. ולפי מה שתארת - אמנם אינך עונה על קריטריונים ברורים של מתן אספירין, אך גם לא לאלו של קלקסן. יש אסכולותשונות בנושא, הנטייה היא למתן אספירין אבל לחלוטין מצריך ייעןץ הריון בסיכון במסגרת מרפאתית ולא אינטרנטית.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה