מיעוט מי שפיר קיצוני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/11/2019 | 13:27 | מאת: אופיר

היריון תאומים לא זהים, שבוע 12+5 , שקיפות עורפית תקינה, לאחר כמה ימים באולטראסונד מעקב רגיל גילו שלאחד העוברים יש מיעוט מי שפיר קיצוני והוא קטן בשבוע מהעובר השני ויש לו דופק, הרופא אמר שצריך לחכות לסקירה המוקדמת ובדיקת חלבון עוברי, אבל הסיכוי שהוא ישרוד הוא מאוד קטן. השאלה מה ניתן לעשות במקרה כזה? אם יפסיק הדופק לבד? ואם לא יפסיק הדופק? מה האפשרויות העומדות בפנינו? והאם יש סיכון על המשך ההיריון כולו והעובר התקין? תודה

זו שאלה שמצדיקה ייעוץ פנים אל פנים עם כל הנתונים. בגדול אם זה תאומים לא זהים ואלו הנתונים קרוב לוודאי שלא ישרוד ואין דרך התערבות. השאלה היא אם לא ירדו לך מים וזה מסכן את כל ההריון. מניחה שנבדקת ובכל מקרה למעט מעקב בשלב זה אין מה לעשות. בשורות טובות. ממליצה בחום על ייעוץ במרפאת הריון בסיכון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה