תפקודי כבד לא תקינים בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/09/2019 | 12:23 | מאת: נופר

שלום, בשבוע 35 החלו גירודים בלתי פוסקים באיזור הבטן התחתונה, ביצעתי בדיקות דם לתפקודי כבד כולל מלחי מרה בשבוע 36: מלחי מרה ללא חריגה 1.58. Alkp - 144 ,מינימום 120. Alt - 66, מינימום 31 AST- 36, מינימום 31 Ldh - 445 ,מינימום 440 במהלך השבוע בוצעו 3 פעמים בדיקות לתפקודי כבד והתוצאות לא השתנו. במהלך השבוע הופיעה פריחה שהלכה והחמירה כל יום עוד ועוד הטיפול שניתן לי הוא כדור טלפסט אנטיהיסטמין וקרם בטא קורטן עם סטרואידים האבחנה הייתה גרד הריון, כולסטזיס נשלל היות ומלחי מרה ללא חריגה. היום שבוע 37 פלוס 2 בוצע בדיקת דם נוספת והמדדים עלו: מלחי מרה -טרם התקבל תשובה . Alkp - 130 ,מינימום 120. Alt - 71, מינימום 31 AST- 33, מינימום 31 Ldh- 490 ,מינימום 440 יש לציין כי במיון יולדות ההמלצה הייתה לחכות עוד ולא לבחור ביילוד יזום היות והתפקודי כבד היו יציבים, אני לא יודעת מה לעשות עכשיו שהתוצאות הן כאלה. מצד אחד לא יודעת אם יכול לפגוע בתפקוד הכבד שלי לטווח ארוך או לפגוע בעוברית, מצד שני מפחדת לבצע זירוז יזום. אודה לחוות דעת. בריאה בדרך כלל, משך הריון תקין. תודה רבה מראש.

התפקודיכבד בחריגה קלה ואם מלחי מרה תקינים אז זה ככל הנראה לא כולסטזיס. מה גם שכולסטזיס לא עושה פריחה. 1. לוודא לחצי דם תקינים וספירתדם. 2. אפשר לבדוק פאנל וירוסים שיכולים לתת את אותה תמונה. אין סיכון ואין סיבה ליילוד כרגע אם השאר תקין.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה