אנטי tpo והיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/08/2019 | 01:41 | מאת: שרית

שלום, לפני מס' חודשים בבדיקות מעבדה: tsh 5, אנטי tpo 16. T4 היה תקין ובכל זאת התחלתי אלטרוקסין 50 מג 4 פעמים בשבוע. הריון נקלט ובשבוע 7 לא היה דופק. כעת מנסה שוב להרות חודש וחצי לאחר ההפלה. במעקב זקיקים לפני יומיים לקחו לי שוב בדיקות לבלוטה בטעות ויצא אנטי tpo 519. TSH 4. האם התוצאה של האנטי tpo יכולה להיות קשורה להריון או להפלה? יש צורך לטפל לפני שאכנס להיריון שוב מאחר ואנטי tpo עובר שליה? תודה

לא מזמן היה בנושא מחקר גדול. יש מקום לטפל ב TSH גבוה בנוכחות TPO חיובי. אך אם TSH תקין ו TPO גבוה אין צורך. ערכי ה TSH הרצויים בהריון מעט שונים מאשר לא בהריון ולכן במקרה שלך ב TSH 4 יש מקום לטפל. רצוי טרם ההריון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה