מוקד אקוגני ואסמטריה בין חדרי המוח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/07/2019 | 21:45 | מאת: רמי

אשתי בת 37, היריון שלישי, יד לנו שני ילדים בריאים, עשתה שקיפות עורפית והתוצאות היו תקינות, עכשיו בשבוע 23 עברה סקירת מערכות מאוחרת, התברר שיש מוקד אקוגני בחדר הדמאלי של הלב בנוסף לא סמטריה בין חדרי המוח: חדר שמאלי 8.8 וחדר ימני5.8. הרופאה אמרה שיש סיכון גבוה להולדת תינוק עם תסמונת דאוון והמליצה על דיקור מי שפיר ( אשתי לא מסכימה), או לפחות בדיקת nipt, מה הסיכויים להולדת תינוק עם תסמונת דאון?? אנחנו מאוד מודאגים ומוטרדים, מה עלינו לעשות

1. האסימטריה לכאורה - מדידות החדרים שכתבת הן תקינות 2. מוקד אקוגני בלב הוא סימן רך. כלומר מעלה את הסיכון לתסמונת דאון פי 1.5 ביחס למה שיצא לכם בחלבון העוברי. לאור הגיל שלה היא זכאית בכל מקרה למי שפיר. אני מציעה שתשבו עם יועץ גנטי ותקבלו את הסיכון המספרי ואז תקבלו החלטה מושכלת על סמך הנתנים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה