תוצאת פאפ לא תקינה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/05/2019 | 10:51 | מאת: איולה

לפני חצי שנה לאחר שתי בדיקות פאפ עם תוצאת ascus עשיתי קולפוסקופיה כולל ביופסיה, תוצאתה היתה שוב ascus, עם דלקת חמורה והמשך מעקב. מאז לא ממש קיבלתי טיפול משום סוג. כעת אני בהריון בשבוע 9פלוס, קיבלתי תוצאות פאפ מלפני חודש, שוב ascus ודלקתיות. 1. האם קיים סיכון כלשהו בבדיקת קולפוסקופיה בהריון?? פעם קודמת היו לי כאבים חזקים מאוד, רעידות בגוף שעות, כיווצי רחם עזים מאוד למשך יומיים לפחות. 2. האם בהסתמך על התוצאות הקודמות מלפני חצי שנה ניתן לוותר על הבדיקה הזו למשך ההריון? 3. אני סובלת מפטריה וגינאלית - קנדידה אלבקינס, כרונית במשך שנתיים, טיפלתי בעבר באגיסטן/ פולידין/זידובל/ פלוקנזול . ותמיד הפטריה חזרה. רופא העלה השערה שאולי התאים בצוואר הרחם דלקתיים כתוצאה מהפטריה העיקשת ולכן תוצאות ה ascus החוזרות. האם יש הגיון בכך?? קנדידה יכולה לגרום לשינוי כזה בתא עד כדי תוצאת פאפ לא תקינה?? 4. כמובן שגם בהריון הפטריה לא משחררת.. אילו אמצעי טיפול מותרים לשימוש בהריון? האם יש סיכון לעובר או להריון אם לא מטפלים בפטריה? 5. האם ניתן להחדיר פרוביוטיקה וגינאלית של אלטמן עם מוליך לטיפול בפטריה בהריון? תודה רבה מראש!

. 1. אין סכנה בביצועקולפוסקופיה בהירון 2. כדאי להתייעץ עם רופאי מרפאות צוואר הרחם שאלה של ביצוע HPV DNA 3. זיהומים ודלקות בהחלט יכולים לגרום ל ASCUS אבל המטרה היא לשלול שיאן נגעים טרום ממאירים שאנחנו מפספסים 4. מותר בהחלט ליטול אגיסטן בהירון 5. אני לא מכירה את ההרכב. אם אין איסור על התרופה סביר להניח שכן. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה