שאלה לגבי ברזל בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/05/2019 | 14:59 | מאת: נגה

שלום, אני בהריון שבוע 33, רופאה המטולוגית נתנה לי הפניה לעירוי ברזל פריניג'קט אך אמרה שזה לא משנה אם אקח אותו או אמשיך לקחת כדורים ושזה נתון לשיקולי. לכן, אשמח לחוות דעת נוספת. לקחתי מתחילת ההריון פריג'נטלי (מולטיויטמין להריון כולל ברזל) וברזל עדין, ובחודש האחרון לוקחת אבקת ברזל על הלשון. למרות זאת הברזל ממשיך לרדת, אבל ההמוגלובין עלה מעט (מ-10.5 ל-10.9). תוצאות בדיקות הדם: IRON=42 FERRITIN=9.2 TRANSFERRIN SATURATION %=8% TRANSFERRIN=359 GFR=127 HEMOGLOBIN=10.9 HEMATOCRIT=32.7% MCV=85.6 MCH=28.5 MCHC=33.3 RDW=12.8% MPV=10.6 VITAMIN B12=232 VITAMIN D=15

בנתונים האלה אני איישת ממשיכה בברזל פומי ולא ורידי. מחסני הברזל שלך אכן לא מלאים אבל יש עוד זמן לסוף ההירון ואת יכולה להמשיך בכדורים/אבקה. העירוי עושה את זה מהיר יותר וקל יתר כי הוא חד פעמי ולכן השאירה את זה לשיקולך. יש נשים שהברזל עושה להן לא טוב והן מתקשות לקחת. רפואית אפשר גם וגם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה