מאמץ גופני בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

07/05/2019 | 09:10 | מאת: Viki

שלום דוקטור, אני בשבוע עשר של הריון תאומים לא זהים. לפני ההריון התניידתי בעיר בעיקר באמצעות אופניים המשכתי בכך גם לאחר תחילת ההריון. אתמול לאחר שחזרתי מקניות (רכיבת אופניים והבאת שקיות מהסופר) ראיתי לראשונה מתחילת ההריון הפרשה חומה. מיהרתי לרופא שעשה אולטרסטונד שהראה שההריון עדיין תקין - דופק 170 לשני העוברים. הרופא הרגיע אותי שהדימום נורמלי וכנראה לא בעייתי. שאלתי היא - האם עשוי להיות קשר בין הדימום לרכיבת האופניים או להרמת השקיות? (מדובר ברכיבה רגועה ובשקיות במשקל נורמלי). האם עליי להמנע מרכיבה או ממאמץ גופני ליתר ביטחון?

אין בהכרח קשר בים הפעילות להכתמה והכתמות הן מאוד נפוצות. אנחנו מאוד מעודדים פעילות גופנית מתונה בהריון. לגבי אופניים צריך לזכור ששיווי המשקל שלך משתנה ויש אלמנט של סיכון לנפילה ולכן מבין הפעילויות זו פחות מומלצת. הליכה או שחיה עדיפות בדר"כ. אבל בהחלט רצוי להמשיך פעילות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה