שלשולים וחום בהריון 14 שבועות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/05/2019 | 18:27 | מאת: רוית

היי, אני בשבוע ה14, ונטלתי ויטמין b12 1000 מק״ג במשך 3 ימים ובבליעה במקום במציצה כמו שכתוב בהוראות. יש לי שלשולים כרגע, ואולי גם חום, מפחדת שעשיתי נזק... או שזה לא קשור לזה בכלל? אני נמצאת בחו״ל עכשיו, מה לעשות?

לא בטוחה שיש קשר. ובכל מקרה אין נזק אלא רק פסיגה פחותה. לגבי חום ושלשולים - בלי קשר מצריך הערכה לראות שאינך מפתחת זיהום ושאינך מיובשת.

08/05/2019 | 15:08 | מאת: רוית

תודה. ואם אכן יש וירוס מה עושים? והאם יש סכנה לעובר?

תלוי. יש חיידק מסוים שלרוב מלווה בחום ומצריך טיפול אנטיביוטי. אבל לוקחים תרביות ומטפלים. מרבית המקרים אינם גומרים נזק לעובר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה