חומצה פולית ערכים גבוהים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/04/2019 | 18:44 | מאת: רוית

היי, אני בשבוע 12, ויש לי ערכים גבוהים של חומצה פולית (23) ורופא המשפחה שלי המליץ לי להפסיק, מצד שני רופאי נשים ממליצים להמשיך למרות ערכים גבוהים. שמעתי שיש קשר בין רמה גבוהה של חומצה פולית לבין אוטיזם ואני ממש בפחדים! מה לעשות? להמשיך לקחת או להפסיק? לקחת לסירוגין? תודה!!

הגוף לא אוגר חומצה פולית אלא מפנה בשתן ולכן ממליצים לקחת באופן רוטיני. אנחנו לרוב כלל לא מודדים את הערכים אלא נוטלים 400 מק"ג שלחומצה פולית לפני ובמהלך ההירון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה