שאלה דחופה-זרוז לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/04/2007 | 21:22 | מאת: רונית

אני בשבוע 41+1 בביקורת במיון יולדות הומלץ לי לבצע זרוז (אני אמורה להגיע למיון מחר על מנת לקבל פיטוצין לזרוז) למרות שההריון תקין ,מי שפיר תקין הערכת משקל 3700 -אני מאוד לחוצה למרות שזאת לידה שלישית ולא כל כך שלמה עם ההחלטה לבצע את הזרוז זכור לי מהלידה הראשונה שילדתי לאחר 3 ימים מקבלת הזריקה.אשמח לקבל תשובה ויעוץ בהקדם. תודה .

רונית שלום מקובל לחשוב על סיום ההריון מעבר לשבוע 41, מחשש לגורל העובר, יש הנוהגים לבצע זרוז בתחילת השבוע ה - 41, ויש הנוהגים לבצע זרור לקראת סוף שבוע 41- לקראת 42, לגבי משקל העובר לא הוכח שבעובר גדול יחסית - זרוז מוקדם יותר משפר ומיטיב עם הלידה, לכן אני מציע לך לקבל את המלצת בית החולים בו את מעונינת ללדת, יחד עם זאת , אם ההריון תקין לחלוטין לא מין הנמנע להמתין מספר ימים נוספים - כ- 3 להתפתחות לידה טבעית ולא - זרוז בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה