למה משבוע 34 לא עוצרים לידה?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/09/2018 | 22:43 | מאת: מיכל

אני בשבוע 33+5. בעבר לידות פגים - בשבועות 34+4 ו35+1. עם צירים שנעצרו בעזרת טיפול תרופתי. כשאגיע ל34 זה יופסק ואשתחרר. אני לא רוצה ללדת פג אלא למשוך כמה שיותר, מבחינתי אני שישה שבועות לפני התאריך המיועד. הרופאים חוזרים ואומרים שמשבוע 34 לא עוצרים לידה. למה בעצם? תודה

כי המחשבה היא שיש סיב להתחלת לידה מוקדמת כמו למשל זיהום חבוי. ובאיזון בין להשאיר ילד ברחם מזוהם לבין להוציאו בשבוע 34 עדיף להוציא. יתרה מזאת פעמים רבות לא ממש מצליחים למשוך והכי חשוב - אין שום עדות שהטיפול נגד צירים יעיל במשיכת ההירון, ולכן ברוב בתי החולים (בעולם) נותנים אותו ל 48 שעות כדי להספיק זריקות להבשלת ריאות אך לא מעבר לזה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה