מיעוט תנועות כל ההיריון+בטן קטנה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/09/2018 | 14:09 | מאת: מיכל

היי. אני בהיריון שני, שבוע 33. בהיריון הראשון כל הזמן היו תנועות עובר - ממש כדורגל בבטן. בהיריון הזה - שקט. העוברית בקושי זזה. תנועות קטנות כאלה. זה הגיוני? מעיד על בעיה? נקודה נוספת - הבטן שלי ממש קטנה.. אני לא נראית בחודש שמיני.. אנשי חושבים שאני בתחילת היריון.. יכולה להיות בעיה? ההערכת משקל לפני שבוע יצאה אחוזון 40, ולפני חודש אחוזון 50, לפני חודשיים אחוזון 55, בתחילת ההיריון גם אחוזון 50.. יכול להיות שיש IUGR ובגלל זה הבטן הקטנה? אני מאוד מאוד בלחץ!! תודה רבה

הי 1. אחוזון 40 אינו IUGR בשום צורה. מתאורך גם אין שבירת אחוזונים. אפשר לבחון גם את גודל הבטן אבל סביר שתהיה תקינה 2. לגבי התנועות. ראשית ילדים שונים נעים אחרת. שנית שווה לבדוק כמות מים. ומיקום שליה. בשליה קדמית מרגישים פחות בד"כ. בהצלחה

והכי חשוב לבחון אוביקטיבית ב US האם יש תנועות או אין. אם יש הבעיה היא סוביקטיבית ואם אין הברור שונה לגמרי.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה