ניסיונות כניסה להריון- שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/08/2018 | 08:10 | מאת: שחר 26

היי אשמח לעזרה ומענה. אני בת 26 בריאה בדרך כלל 10 שנים הייתי עם גלולות ולפני 5 חודשים הפסקתי בשביל לנסות להיכנס להריון. חודשיים ראשונים שכבנו עם קונדום בשביל לראות מחזור סדיר ובאמת מחזור הגיע יחסית סדיר כל +/- 28 יום אחרי חודשיים התחלנו לשכב ללא קונדום. בכל התקופה הזו בזמן ביוץ היו לי הפרשות כהות או דימום קל שעבר אבל בנתיים המחזור תמיד הגיע. החודש קניתי ערכה לביוץ ביתית. המחזור האחרון היה ב6.8 ביום ראשון ה19.8 הבדיקה הראתה שני פסים משמע ביוץ. יום שלישי 21.8 פתאום החל דימום קל מאוד ונעלם אחאי כמה שעות. רביעי שום דבר חמישי שוב דימום קל. (דימום קל בעיקר רק בניגוב. בלי צורך בפד או טמפון) מה יכולים להיות הדימומים הללו? האם דימום השרשה? האם ביוץ? יכול להעיד על משהו לא תקין? אם אנחנו מנסים כבר 3 חודשים ולא התקדם שום דבר מתי צריך לפנות לבירור? עשיתי לפני כמה חודשים פאפ יצא הכול תקין. (מעקב רופא רק בשבוע הבא) תודה מראש..

קודם כל ייתכנו הפרשות ודימומים קלים סביב הביוץ. העובדה שאתם מנסים 3 חודשים וטרם הצלחתם היא סבירה לגמרי. בגילך הצעיר אין מה לבצע ברור בשלב מוקדם כלכך בהינתן ווסת סדיר וביוץ מוכח. כרגע לא הייתי עושה כלום, אם הדימומים מפריעים לך אפשר להיבדק אבל ספק אם נמצא משהו. אם הדימומים הם ביחסים ולא רק בביות אז יש לגשת לבדיקת קולפוסקופיה לצוואר החרם למרות ה פאפ התקין. בשורות טובות! לא לשכוח חומצה פולית

25/08/2018 | 11:11 | מאת: שחר 26

תודה על המענה המהיר! איך אדע מהו דימום סביב ביוץ ומהו דימום השרשה?

ההשרשה קורית בערך שבוע לאחר הביוץ.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה