הריון שבוע 11 ושלושה ימים. שקיפות עורפית יצאה 2.1 מ"מ

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/08/2018 | 15:17 | מאת: בהריון

שלום רב, אני בת 34, בהריון בשבוע 11 ושלושה ימים. שקיפות עורפית יצאה 2.1 מ"מ. אני יודעת שזה תקין אך קצת גבוה בהתחשב בעובדה שגיל העובר הוא צעיר יחסית לזמנים הניתנים לביצוע בדיקה. יש לנו בת עם תסמונת נדירה. התסמונת היא de novo כלומר אני ובעלי לא נשאים של גן בעייתי. כמובן שבמהלך ההריון הנוכחי נעשה כל בדיקה אפשרית עם ייעוץ גנטי צמוד, אבל, בהנחה שהתוצאות של הבדיקות יהיו תקינות, האם 2.1 מ"מ זה לא תוצאה שבכל מקרה מסוכנת? האם כדאי לשקול הפלה?

אין סיבה לשקול הפלה רק על סמך שקיפות 2.1ממ. יש לה ערך סטטיסטי בניבוי אבל זה רק ניבוי וזו רק סטטיסיטיקה. וכמו שראית תסמונות יכולות להיווצר מחדש גם בלי תורשה. המתיני לשאר הבידקות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה