דימום בלי סיבה נראת לעין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/07/2018 | 01:51 | מאת: מאיה

שלום אני שבוע 19 להריון כבר שלושה חודשים של דימום בשבוע 7 זינו בבדיקת אולטרסאונד המטומה דיי גדולה שגם הלכה וגדלה עם הזמן. אבל לאחר חודשיים היא נספגה לגמרי. העניין שכבר חודש שלם שהדימום ממשיך למרות שכל הבדיקות (גם ואולטרסאונד ) תקינות לחלוטין. אין המטומה השליה גבוה ואין שום סיבה נראת לעין למה הדימום ממשיך. הייתי גם אצל מומחה לצוואר הרחם ששלל את האופציה שהדימום נובע מצוואר הרחם. כרגע ההנחה של הרופא המטפל שהדימום כנראה מנימים השליה שנקרעים ומדממים. השאלה שלי א. יש דרך להוכיח שאכן זו הסיבה? ב. יש תרופה או דרך למנוע את הדימום הזה? ג. יש צורך בשמירת הריון מלאה? ד. האם טיסה במצב הזה היא בטוחה (לא לצורך טיול אלא אירוע משפחתי)

זה מאוד מורכב. 1. דימום בלי סיבה אחרת הוא מבחינתנו היפרדות שליה. בדיקת האולטרהסאונד לא שוללת את זה גם אם אין המטומה. 2. אין תרופה למניעה 3.הסיכון המהותי הוא ללידה מוקדמת או הפלה מאוחרת. עלייך לדון עם הרופא שלך לגבי מנוחה /שמירה כתלות במצבך הכולל ואופי עבודתך 4. אין מניעה עקרונית מטיסה אבל במצבך צריך להביא בחשבון את הסיכוי להחמרה בדימום וצרות בטיפול רפואי. קחי בחשבון את מרחק הטיסה ואופי המקום והאם זה שווה את זה... 5.בכל מקרה כדאי לקבל ייעוץ מסודר במרפאות הריון בסיכון בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה