הריון ספונטני- תאומים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/02/2018 | 15:40 | מאת: מישהי מרוגשת

שלום רב, הנני נמצאת בשבוע 6 פלוס 2 להריוני ה-4. ביום שישי האחרון (הייתי בשבוע 5 פלוס 6) , עקב רמת בטא גבוהה (38000) נשלחתי לביצוע US. להפתעתינו הרבה, הטכנאית איבחנה 2 שקי הריון+ 2 עוברים+ קוטב עוברי לכל עובר+ דופק לכל אחד מהעוברים. עובר אחד תואם לשבוע 6 פלוס 3 ובעוד השני תואם לשבוע 6+1. התאומים קיבלו הגדרה של תאומים ביכוריאליים וביאמניוטים. להבנתי- הרופאה טוענת שמדובר בתאומים לא זהים. מספר שאלות: 1. קראתי שלמרות ההגדרה עדיין מוקדם לקבוע האם מדובר בתאומים זהים או לא זהים? האם ניתן לקבל הסבר? 2. נאמר לי שהריון תאומים, עלול לקרות מצב שבו עוד שבועיים - שלושה לאחד העוברים או לשניהם לא יהיה דופק. זומנתי לבדיקה נוספת בשבוע 8. האם גם לאחר שה-US הראשוני הראה דופק טוב, קוטב , שק חלמון לכל אחד מהעוברים, עדיין קיים סיכוי לא מבוטל להפלה? 3. אני מאוד מאוד מאוד משתעלת, עד רמה ששרירי הבטן כואבים. נבדקתי אצל רופא המשפחה- ולדבריו הכל תקין. נתן לי סירופ של טימין (שלא עוזר ממש) האם שיעול כה אינטנסיבי מהווה סכנה לעוברים? מאוד מאוד מאוד אודה לתגובתכם!!! בתודה מראש, מישהי מאוד מאוד מרוגשת.

27/02/2018 | 21:06 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

תאומים ביכוריאלים וביאמניוטיים הם תאומים עם שליות נפרדות . בד״כ מדובר בתאומים לא זהים, אך קיים סיכוי קטן שמדובר בתאומים זהים. ככל שמתקדם גיל ההריון הסיכוי להפלה או למוות של עובר אחד ברחם קטן , אך עדיין קיים. שיעול לא אמור לגרום לבעיה עוברית , במידה ומתמשך או מחמיר כדאי לפנות לבדיקה חוזרת אצל רופא משפחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה