התקשויות בבטן שבוע 26

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/12/2017 | 10:58 | מאת: טליה

שלום דוקטור סליחה מראש על האורך.... אני בשבוע 26 הריון שלישי. בשבועיים האחרונים יש לי מדי פעם תחושה של התקשות וכאב קל בבטן התחתונה, במישוש של הרחם (חיצונית) אני מרגישה שהוא מתקשה. זה לא "מסודר" אלא פה ושם כמה במשך היום. זה קורה בימים שאני עובדת קשה (נגיד ביום שישי) או ביום ששכחתי לשתות. אם אני שותה הרבה והולכת לישון מוקדם זה עובר עד הבוקר. האם זה אמור להדאיג אותי? יש לי עבר של לידה אחת מוקדמת (אם כי בירידת מים ולא בצירים מוקדמים), ואני לוקחת אוטרוגסטן כבר 3 חודשים. ללכת להיבדק- זה ממש סיפור מבחינתי בגלל התורות והסחבת במיון \ במוקד ואני לא רוצה לעשות את זה סתם בגלל היסטריה מיותרת... מה את מייעצת?

הי טליה כדי לענות תשובה מלאה צריך את הרקע שלך. ילדת מוקדם, מתי? ומה היה בלידה שאחרי. ככלל מה שאת מתארת מתאים מאוד לברקסטון היקס. אלו התקשויות. בד"כ לא כואבות שחולפות לבד ולא מובילות ללידה. זה תקין ולא מסוכן. לשתות הרבה - תמיד טוב בכל מקרה שווה להשלים תרבית שתן בקופח. בביקורת הבאה (אני מניחה שהיא בקרוב אחרי העמסת הסוכר), שווה לבדוק שוב אורך צוואר. אבל את כל זה צריך לסייג כתלות ברקע המיילדותי שלך...

20/12/2017 | 11:31 | מאת: טלי

תודה רבה מאד עזרת לי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה