חלבון עוברי התייעצות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/10/2017 | 21:41 | מאת: ענת

שלום.. בבדיקת חלבון עוברי שעשיתי יצא לי שהhcg 2.72. הרופא אמר לי שהערך הינו גבוה מה שיצריך ממני להגיע לבית החולים שבו אני יולדת בשבוע 38. אך רופא אחר אמר לי שאני צריכה להיות במעקב להריון בסיכון. אציין שעשיתי מי שפיר בדיקות גנטיות והכל ברוך ה תקין אשמח לדעת מה דעתך בעניין. כרגע אנע בשבוע 32. תודה

הי ענת HCG הוא הורמון שליתי. ערך גבוה יחסית שלו עומד בקורלציה לבעיות שלייתיות כמו רעלת הריון או הפרעת גדילה. לכן בנשים במצבך נהוג לבצע מעקבגדילה אחת לחודש משבוע 28 ומעקב לחצי דם. אם מתחילה עליה או הפרעת גדילה מעלים את תכיפות המעקב. מרבית המרפאות הרגילות לא עורכות לקליטת מטופלת בתדירות גובהה ולכן מפנים למרפאות בסיכון. אם הרופא שלך מוכן לבצע מעקב גדילה חודשי - אין בעיה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה