איקוקלומין וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/08/2017 | 10:17 | מאת: ריטה

שלום. הרופא רשם לי איקוקלומין ואסטרופם בלי יותר מידי הסברים. אמר לי לקחת למשך 5 ימים 2 כדורים ליום של איקוקלומין, ולמשך 7 ימים 2 כדורים ביום של אסטרופם. מתי כדאי לקיים יחסים כדי להגדיל את הסיכוי? אנחנו מאוד עסוקים ועמוסים וכל יום זה בעייתי. אשמח להכוונה ספציפית. כמו כן, לא רשם לי מעקב זקיקים וזאת פעם ראשונה שאני מנסה לנכנס להריון ויש לי שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. תודה

הי ריטה לא ממש הבנתי את תכלית האסטרופם ואם זה מחזור ראשון - שני כדורי איקקלומין זה מינון לא קטן. את סובלת מעודף משקל? בכלמקרה השילוב בין השניים עשוי לדחות את מועד הביוץ לכן כדאי להעזר במעקב זקיקים לתזמן מועד ואם בכלל התקיים ביוץ. ניתן לעשות זאת בבדיקות שתן שקונים בבתי המרקחת או ב US (עדיף במקרה שלך לדעתי). בהצלחה!

29/08/2017 | 09:08 | מאת: ריטה

היי לא אני לא בעודף משקל. וזה מחזור ראשון של איקוקלומין ואנחנו מנסים כבר 8 חודשים. איך משתמשים בערכת הביוץ ומתי ולאורך כמה זמן?באריזה שלהם שקראתי בסופר פארם זה לא ברור

הי ריטה בערכת הביוץ של הסופר פארם צריך לחשב לפי זמני הווסתות שלך . אם הן לא סדירות (סביב אחת לחודשיים) זה לא ממש יעיל עבורך ועדיף לעשות מעקב במכון אולטרהסאונד בקופה. אבל אני שוב תוהה למה כל כך הרבה איקקלומין. אני לא רופאת פוריות אבל אולי כדאי שתתיעצי עם רופא פריון במקביל. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה