תת פעילות בלוטת התריס בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/08/2017 | 20:32 | מאת: הריונית מודאגת

שלום, בבדיקות לפני ההריון TSH היה 4.57 ( אף רופא לא אמר לי שערכים לתחילת ההריון אמורים להיות נמוכים יותר). בשבוע 9 עשיתי בדיקות וTSH יצא 2.5 כרגע אני בשבוע 14 ובבדיקות TSH יצא 5.48. הגניקולוג רשם לי לקחת אלטרוקסין 50 מק"ג 5 פעמים בשבוע. יש לי שתי שאלות: 1- האם יכול להיות שנגרם נזק נוירולוגי לעובר ב5 השבועות האלה בהם TSH היה גבוה? 2- האם מינון של 50 מק"ג 5 פעמים בשבוע הוא מספיק? אולי כדאי שהרופא יעלה לי את המינון. ממש מודאגת, תודה מראש

הי, לא סביר שנגרם נזק כלשהו בטווח זה ואת לא יודעת מה היו הערכים לאורך השבועות האלו. תיאורטית הכל ייתכן אבל הסבירות נמוכה. לגבי המינון מאחר ו מדובר בתת פעילות קלה מתחילים במינון ראשוני על מנת לאזן ולא לגרום לפעילות יתר. זה מינון התחלתי מקובל בהחלט. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה