parvo virus וסיסי שיליה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/08/2017 | 00:25 | מאת: אנונימית

שלום רב אני מועמדת לסיסי שליה בשל פגם גנטי מורש. נקבע לי תור לביצוע ובינתיים מבדיקות שערכה לי הרופאה נמצאה כי יש הדבקה בפרבו וירוס (IGM חיובי ו IGG חיובי). ביצעו את הבדיקה גם בדגימות שהיו במעבדה חודש לפני כן ונראה כי נדבקתי ממש בתהליך ההתעברות. שאלתי הדחופה ביותר היא האם ניתן במצב כזה לעשות סיסי שיליה? כמה זמן יש לעקוב בהנחה שניתן לדעת את זמן ההדבקה בוירוס?

הי ראשית אין בעיה לבצע סיסי שליה לאחר הדבקה. שנית עוקבים לאורך כל ההריון אחר סמני אנמיה - ע"י אולטרה סאונד למוח העובר . לא נדע בוודאת הדבקה אלא רק האם נגרמה אנמיה (שזו הבעיה בפארבו). בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה