תסמונת דאון- חשש בשלב מאוחר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/07/2017 | 14:58 | מאת: לולי

שלום רב, אני כבר באמצע החודש השמיני. עד כה הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות- שקיפות עורפית וכד'. עשיתי גם בדיקת וריפאיי שיצאה תקינה. עם זאת, אני מתחרטת על כך שלא עשיתי בדיקת מי שפיר. האם עדיין יש אפשרות לעשות עכשיו? מה דעתכם? תודה

הי לולי עקרונית יש אפשרות לבצע דיקור בכל גיל אבל, לאחר דיקור בחודש מתקדם יש סיכון להיכנס ללידה ואז קיים סיכון שתלדי לידה מוקדמת על סיבוכי פגות וגם לא תדעי את התשובה בזמן לכן אם אין סיבה ממשית לביצוע הדיקור אנחנו משתדלים שלא לדקור בשבועות מתקדמים. בהצלחה!

27/07/2017 | 21:00 | מאת: 777777

תודה לך ד"ר... אבל מה עושים עם הפחד? נכנסתי להריון בגיל 34. אבל הבדיקות תקינות.

27/07/2017 | 23:20 | מאת: לולי

קראתי גם על הצ'יפ הגנטי... חבל שהרופאים לא סיפרו לי על כך בזמן... הבנתי שהבדיקב אמינה מאוד ומגלה אפילו אוטיזם???

בואי נעשה סדר 1.הפחד הוא טבעי ומובן, אבל עשית בדיקות סקר שהיו תקינות. אין גבול למה שאפשר לבדוק. צריך לנשום עמק ולהרגע 2. הציפ הגנטי לא מגלה אוטיזם. אוטיזם הוא סינדרום מורכב שאין לו אבחנה אחת. הציפ מגלה עודפים וחסרים בגנום האנושי שיכולים לגרום לתסמונות רבות ומגוונות . החרדה סביב הלידה המתקרבת היא טבעית. את תמיד יכולה לגשת לייעוץ גנטי שוב ולשמוע על האפשרויות ובעיקר לנסות להתמקד במה שיקל עלייך את החרדה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה