תת תזונה בהריון והשלכותיו

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/05/2017 | 18:54 | מאת: דנה

שלום- אני בשבוע 9 להריון סובלת מבחילות קשות ללא הקאות מזה שבוע 5. אינני מסוגלת לאכול כמעט כלום פרק ללחם לבן, פיתות עם ריבה ומשתדלת לשתות סביב 4 כוסות מים עשיתי בדיקות דם והתקבלו חריגות רבות שמעולם לא היו לי כגון uric acid , creatinine b, urea b נמוכים מאד( מתחת לטווח) המוגלובין נמוך אף הוא אני יודעת שתת התזונה גורם לירידה בתפקודי הכליות וסביר שזו הסיבה לתוצאות אלו השאלה עד כמה זה מסוכן לעובר היות ובשבועות אלו נבנים כל איבריו החיוניים ומתפתח המח. חוששת מאד להתפחותו מצד שני אינני מסוגלת באמת לאכול בצורה סדירה כמו שאני רגילה ואני כבר בשבוע 9 ( האם כשתעבורנה הבחילןת ואחזור לאכול בצורה מאוזנת ובריאה יהיה מאוחר מידי ויתכנו נזקים בלי הפיכים בעובר?) אודה לעזרתכם תודה רבה

הי דנה מדדי הכליה הנמוכים שתארת תקינים בהריון. אין מדובר בפגיעה בתפקוד כלייתי. המוגלובין נמוך - תלוי עד כמה. במידה ואת סובלת מבחילות סביר שתתקשי לאכול בשבוע זה וזה לא נורא. בעוד שבועות בודדים תתחילי להשתפר ולאכול. אם את זקוקה לברזל אפשר לקבלו בעירוי לוריד. במידה והבחילות לא עוברות או שאת יורדת במשקל יש לפנות לרופא לצורך מתן נזלים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה