תת משקל בזמן הריון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אוכלת בשביל שניים? אל תגזימי

נשים שימו לב: מחקר חדש מצא כי היקף העלייה במשקל במהלך ההיריון עשוי להשפיע על הסיכון למחלות לבביות ומטבוליות בצאצאים. ובמילים אחרות – המחקר מביא הוכחה נוספת לחשיבות ההקפדה על עלייה תקינה במשקל בהריון מאמר חדש שנערך בהונג קונג ופורסם לאחרונה בכתב העת Diabetologia מצא כי צאצאים של נשים שעלו עלייה מופרזת במשקל במהלך ההריון, או לחלופין לא עלו מספיק במשקל במהלך ההיריון - מצויים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלות לבביות ומטבוליות. החוקרים בחנו מדגם שכלל 905 זוגות של אמהות וילדים ממחקר HAPO (Hyperglycemia and Adverse Pregnancy Outcomes) בהונג-קונג, אשר שבו לביקורת מעקב בין השנים 2009-2013, כאשר הצאצאים היו בגיל שבע שנים. כל המשתתפים במחקר נולדו לאחר לפחות 37 שבועות היריון, עם נתונים מלאים אודות העלייה במשקל במהלך ההיריון. במסגרת המחקר חולקו שאלונים למשתתפות והושלמו בדיקות קליניות במטרה לקבוע את עובי קפל העור של התינוקות. החוקרים גם השלימו מבחני העמסת סוכר למדידת רמות גלוקוז ואינסולין...
ללמוד עוד על תת משקל בזמן הריון
אוכלת בשביל שניים? אל תגזימי-תמונה

נשים שימו לב: מחקר חדש מצא כי היקף העלייה במשקל במהלך...

מאת: ד''ר עמית...
09/10/2018

תת משקל בזמן הריון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום- אני בשבוע 9 להריון סובלת מבחילות קשות ללא הקאות מזה שבוע 5. אינני מסוגלת לאכול כמעט כלום פרק ללחם לבן, פיתות עם ריבה ומשתדלת לשתות סביב 4 כוסות מים עשיתי בדיקות דם והתקבלו חריגות רבות שמעולם לא היו לי כגון uric acid , creatinine b, urea b נמוכים מאד( מתחת לטווח) המוגלובין נמוך אף הוא אני יודעת שתת התזונה גורם לירידה בתפקודי הכליות וסביר שזו הסיבה לתוצאות אלו השאלה עד כמה זה מסוכן לעובר היות ובשבועות אלו נבנים כל איבריו החיוניים ומתפתח המח. חוששת מאד להתפחותו מצד שני אינני מסוגלת באמת לאכול בצורה סדירה כמו שאני רגילה ואני כבר בשבוע 9 ( האם כשתעבורנה הבחילןת ואחזור לאכול בצורה מאוזנת ובריאה יהיה מאוחר מידי ויתכנו נזקים בלי הפיכים בעובר?) אודה לעזרתכם תודה רבה

שלום, דנה. הקאות יתר בתחילת הריון זה מצב די רגיל עד שבוע 14 בדרך כלל. זה מתחיל להיות פתולוגי כאשר יש ירידה במשקל מעל 5% לעומת משקל לפני הריון עם סימני התייבשות, הפרעות "במלחים" ותפקודי כבד בדם. ערכים נמוכים שציינת זה לא נחשב חריג אלא רגיל לאישה בהריון. בשלב זה יש להקפיד על שתייה ולהיות במעקב רופא מטפל אשר יחליט על צורך בבדיקות נוספות או טיפול דרך הווריד. בגדול רק תת זונה קשה וממושכת יכולה להשפיע על הריון אך לא ברמה של מומים אלא משקל עובר קטן, סיכון ללידה מוקדמת. יש תרופות שניתן להשתמש בהריון נגד בחילות, קו ראשון DICLECTIN, צריך מרשם מרופא. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

היי, אני בת 30 בהריון בשבוע 33 בתת משקל עם שחלות פוליצסטיות ושותה אנשור פלוס האם זה יעזור לי לעלות במשקל והאם אוכל לשתות את האנשור גם לאחר הלידה(חייבת לציין שדיאטנית המליצה לי על האנשור בלי ידיעה על השחלות הפוליצסטיות).

שלום אירית, לשחלות הפוליצסטיות אין שום משמעות כשאת בהיריון, כי אין פעילות שלהן רלוונטית אליך כרגע. ההגבלה על פחמימות רלוונטית כאשר אינך בהיריון. אנשור פלוס בהחלט יכול לעזור לך לעלות במשקל ולהשלים את תזונתך ואת בהחלט יכולה להמשיך גם אחרי, עד שתחזרי לפעילות שחלתית תקינה. יש גם דרכים להעשיר מזון עם פחות פחמימות פשוטות, הוועצי עימה אחרי הלידה. בברכה,דנה

שלום וברכה ראשית משתתפת בצערך. אני לא צעירה ומאחר ולקח לי כמה שנים להשיג את ההריון נכנסתי לחרדות מטורפות אני בשבוע 23 וטפו טפו סקירה יצאה תקינה אבל מרגישה שמגבילה את עצמי מהמון מזונות כי לא מחוסנת לטוקסופלזמה. הפסקתי לאכול בחוץ מתחילת ההריון ואפילו פיצות חוששת להזמין כי לא יודעת באילו תנאים הכינו את זה וגם הבנתי שמסיר שומנים מככב בתנורים ואני חוששת. כפועל יוצא מכך, אוכלת יותר גבינות שמנות, לחם, טונה, מדי פעם בשר שמכינה אבל ממש לעתים נדירות, קצת ירקות ופרות אחרי ששטפתי היטב. את האוכל של אמא כבר חוששת לאכול כי כשהיא מכינה תפוחי אדמה היא לא שוטפת אותם ואת הבשר היא מפשירה בשיא החום מה שעוד יותר מעלה את החששות והחרדות. אני מרגישה כל הזמן רעבה ומנסה לאכול דברים קטנים כל פעם שלא ככ משביעים אותי כמו שמנת, דייסת שיבולת שועל, מרק, טוסטים, במבה, שוקולד, עגבניות, בננות, ביצים וכו'. יחד עם זאת מרגישה רעבה כל הזמן כי הרגלתי את עצמ לאוכל שלא הייתי רגילה לאכול לפני האם מה שאני עושה יכול חלילה לגרום נזק להריון? האם אני עדיין יכולה לאכול את האוכל של אמא שלי למרות שהיא לא פועלת לפי הנחיות משרד הבריאות. מצד אחד מאוד חוששת מהאוכל אבל מצד שני מרגישה רעבה כל הזמן ולא יודעת כבר מה לעשות יש לציין שאני בתת משקל תודה רבה

רשמתי גם לפרופסור זיידמן בפורום שאיבד את בנו אז מתנצלת ששכחתי למחוק

היי לידור, ההמלצה בנוגע לטוקסופלזמה היא להמנע ממגע של צואת חתולים ולהקפיד על בישול ראוי של אוכל שעלול לבוא במגע עם צואת חתולים. כלומר על עוד האוכל מבושל היטב בטמפרטורות גבוהות, הירקות שטופים היטב, ואין חשיפה לצואת חתולים- את יכולה לאכול את האוכל המדובר. יש להקפיד עלמזון מגוון ונשמע שכך את עושה אולם אם את רעבה, אין שום סיבה שלא תאכלי כמות יותר גדולה מהמגוון שאותו את אוכלת. ממליצה לפנות לתזונאית לקבל תפריט מגוון וראוי להריון בהצלחה

שלום וברכה ראשית משתתפת בצערך. אני לא צעירה ומאחר ולקח לי כמה שנים להשיג את ההריון נכנסתי לחרדות מטורפות אני בשבוע 23 וטפו טפו סקירה יצאה תקינה אבל מרגישה שמגבילה את עצמי מהמון מזונות כי לא מחוסנת לטוקסופלזמה. הפסקתי לאכול בחוץ מתחילת ההריון ואפילו פיצות חוששת להזמין כי לא יודעת באילו תנאים הכינו את זה וגם הבנתי שמסיר שומנים מככב בתנורים ואני חוששת. כפועל יוצא מכך, אוכלת יותר גבינות שמנות, לחם, טונה, מדי פעם בשר שמכינה אבל ממש לעתים נדירות, קצת ירקות ופרות אחרי ששטפתי היטב. את האוכל של אמא כבר חוששת לאכול כי כשהיא מכינה תפוחי אדמה היא לא שוטפת אותם ואת הבשר היא מפשירה בשיא החום מה שעוד יותר מעלה את החששות והחרדות. אני מרגישה כל הזמן רעבה ומנסה לאכול דברים קטנים כל פעם שלא ככ משביעים אותי כמו שמנת, דייסת שיבולת שועל, מרק, טוסטים, במבה, שוקולד, עגבניות, בננות, ביצים וכו'. יחד עם זאת מרגישה רעבה כל הזמן כי הרגלתי את עצמ לאוכל שלא הייתי רגילה לאכול לפני האם מה שאני עושה יכול חלילה לגרום נזק להריון? האם אני עדיין יכולה לאכול את האוכל של אמא שלי למרות שהיא לא פועלת לפי הנחיות משרד הבריאות. מצד אחד מאוד חוששת מהאוכל אבל מצד שני מרגישה רעבה כל הזמן ולא יודעת כבר מה לעשות יש לציין שאני בתת משקל תודה רבה

כדאי שתיפגשי עם תזונאית שתתאים לך תפריט שמתאים לחששות שלך ולצרכים שלך בהיריון.