עבודות בית

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

05/08/2007 | 13:18 | מאת: גליה

צביקה שלום. איך ניתן לעשות את עבודות הבית בצורה נכונה שתמנע כאבי גב?

גליה, שלום רב עבודות הבית צופנות בתוכן סיכונים ארגונומים רבים הנובעים מפעולות הרמה, משיכה, עבודה בכיפוף ממושך ועוד. ריבוי המטלות אינו מאפשר התייחסות לכולן ולכן אדבר יותר על העקרונות: 1.שמירה על גב זקוף בכל ביצוע מטלה 2.כל הרמה תתבצע עם כיפוף ברכיים ושמירה על גב ישר 3. בפעולות משיכה או דחיפה יש לשמור על הקשת המותנית הנורמלית 4.יש להימנע מפעולות כיפוף הדורשות גם סיבוב של הגב ( רוטציה של הגב ) 5.לפני הרמת כל חפץ ( דלי למשל ) - להתקרב ככל הניתן אל החפץ, לכופף מעט את הברכיים ולהרים כאשר הגב אנכי ומתוח לאחור. 6.להשתדל לא להישאר בכיפוף של הגב מעבר ל-15-20 שניות 7.יש להימנע ככל הניתן בעבודות הדורשות הרמת הידיים מעל גובה הכתפיים. 8. אחת ל-20 דקות לפחות: לבצע הפסקה פעילה -לישר את הגב לאחור, למתוח ידיים מאחורי הגוף ולבצע תרגילי שחרור לצוואר בהצלחה, צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה