כאבים בשרש כף היד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

21/07/2007 | 19:36 | מאת: יהודית

שלום צביקה אני עובדת 8 שעות ביום מול המחשב. לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים בשרש כף היד ובאגודל. מה עלי לעשות כדי לרפא את המקום. כמובן שאני חייבת להמשיך לעבוד. האם יש פיתרון? תודה מראש

יהודית, שלום רב קיימות מספר אפשרויות לתחושות הכאב: 1. גובה לא מתאים מול שולחן העבודה ( בד"כ - גבוה מהדרוש ) הגורם לתנוחת כיפוף מוגברת בכף היד 2.עכבר לא מותאם- גדול או קטן מדי יחסית לגודל כף היד- דבר הגורם למאמצים מוגברים בזמן העבודה 3.הרגלי עבודה לקויים- א.החזקת כף היד בתנוחת כיפוף ממושכת כלפי מעלה, גם בזמן שאינך מקלידה או משתמשת בעכבר ב.הקלדות בעוצמה חזקה המלצותיי: 1. ישיבה עם מרפקים בגובה משטח העבודה והנחת האמות על השולחן 2. שינוי של העכבר בו את נוהגת להשתמש 3. שינוי הרגלי עבודה- הנחת הידיים על השולחן בזמן שאינך מקלידה או עובדת עם העכבר 4. תרגילי שחרור לכף היד אחת ל- 20 דקות עבודה 5. פיזיותרפיה: טיפול ב-אולטרה סאונד, עיסויים, אמבטיית פרפין הרבה בריאות צביקה כץ- ארגוטיים

01/11/2007 | 10:59 | מאת: שי

מסך מגע הינו פיתרון אשר חוסך שימוש בעכבר, מקל על פעולות למוגבלי תנועה ואנשים בשיקום ומצמצם את הבעיות הגורמות לדלקות בגידים ובשורש כף היד. כמו כן הוא מקל על תפעול המחשב. ניתן למצוא מסכי מגע במחירים אטרקטיביים באתרים הבאים: http://www.jbstore.co.il http://www.jb-sys.com

מנהל פורום ארגונומיה