תאורה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

16/06/2007 | 20:55 | מאת: עופר

היי צביקה רציתי בבקשה לדעת מה הן הבעיות שצריך לקח ת בחשבון בקשר לתאורה? אני כרגע בונה לעצמי משרד ורציתי לתת רשימה למעצב תודה עופר

היי עופר מאיך שאני מבין את השאלה אני אציין עבורך מהן בעיות התאורה הנפוצות ביותר אליהן חשוב להתייחס תאורה לקויה יכולה לגרום למספר בעיות, כגון: תאורה לא מספיקה - אין מספיק אור (מעט מדי) להבחין בפרטים הנדרשים על-פי הצרכים; בוהק - יותר אור מהנדר; ניגודיות (contrast) לא מתאימה - קושי להבחין בפרטים בתוך הרקע; פיזור לקוי של האור; הבהוב. כמו כן אציין עבורך כמה אור דרוש לפעילויות ולמצבים שונים כמות האור הנחוצה משתנה, ותלויה ב: סוג המטלה שיש לבצע; סוג המישטחים (מחזירים אור או קולטים אור) ; אזור העבודה הכללי; איכות הראייה של האדם בחדר אם יש לך שאלה ספציפית לגבי אחד הסעיפים אני אשמח לפרט בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה