עכבר

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

07/06/2007 | 12:07 | מאת: אייל

היי צביקה למה באמת העכבר יכול להית מסוכן לשימוש?

היי אייל ישנן שתי סיבות מדוע שימוש בעכבר מחשב בקביעות עלול להיות מסוכן. ראשית, שימוש בעכבר דורש מהמשתמש לבצע תנועות קטנות ומדויקות עם הידיים, האצבעות והאגודל. בגלל תנועות התזוזה, הגלילה וההקשה שוב ושוב, אותם השרירים הקטנים עלולים להתעייף כתוצאה ממאמץ יתר. זה יכול לגרום ל: כאבים בחלק העליון של היד כאבים מסביב לפרק היד כאבים לאורך הזרוע והמרפק. היווצרות בליטות כואבות לאורך אמת היד והמרפק, ובשלבים מאוחרים יותר - ציסטות מסביב למפרקים ולאורך הגידים. "הרדמות"/אבדן תחושה ותחושת עקצוץ באגודל והאצבע המורה, אשר עלולים להתפתח לתסמונת מנהרת כף היד (Carpal Tunnel Syndrome). לכן חשוב מאוד להתאים את סביבת העבודה הכוללת את העכבר בהצלחה צביקה כ. ארגוטיים

01/11/2007 | 11:06 | מאת: שי

מסך מגע הינו פיתרון אשר חוסך שימוש בעכבר, מקל על פעולות למוגבלי תנועה ואנשים בשיקום ומצמצם את הבעיות הגורמות לדלקות בגידים ובשורש כף היד. כמו כן הוא מקל על תפעול המחשב. ניתן למצוא מסכי מגע במחירים אטרקטיביים באתרים הבאים: http://www.jbstore.co.il http://www.jb-sys.com

מנהל פורום ארגונומיה