ארגונומיה בתעשייה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

01/06/2007 | 09:44 | מאת: אייל

צביקה שלום אני מכין עבודה על ארגונומיה, רציתי לשאול מה הן המטרות של הארגונומיה בתעשייה? תודה

אייל שלום הארגונומיה הינו מדע המתרכז בהבנת הצרכים האישיים ומגבלותיו של העובד למול סביבת העבודה בה הוא שוהה , כך שיתאפשר לו לעבוד בנוחות , בטיחות ויעילות . סביבת העבודה התעשייתית מעמידה לפני הארגונומיה אתגר גדול, עקב המורכבות של המערכות היכולות להשפיע על בריאותו של העובד. השילוב של תנאי אקלים קיצוניים לעיתים , מכונות שאינן בנויות ע"פ כללי הנדסת אנוש , עבודה מונוטונית ומטלות רבות הדורשות נשיאת משאות כבדים הם חלק מהגורמים לשיעור גדול של פגיעות שלד-שריר ולהתפתחות מחלות מקצועיות בקרב העובדים . מהן מטרות הארגונומיה התעשייתית ? + זיהוי סיכונים ארגונומים בסביבת העבודה + תכנון כלי עבודה " ידידותיים " לעובד + תכנון מכונות ע"פ כללי הנדסת אנוש + התאמת תנאי הסביבה למגבלות הפיזיולוגיות של העובד + התאמת התפקיד ליכולת הפיזית והמנטאלית של העובד בהצלחה בעבודה צביקה כץ ארגוטיים נ.ב אתה מוזמן לשאול עוד שאלות במידת הצורך

מנהל פורום ארגונומיה