יחסי מין וכאבי גב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

06/04/2007 | 19:03 | מאת: גל אביב

שלום, אני בן 35, פעיל ובריא ובמלוא אוני, ורציתי לדעת האם יש המלצה לסוג מזרן או לסוג המיטה, בהקשר לקיום יחסי מין, והאם יש לזה השפעה על כאבי הגב שתוקפים אותי לאחרונה אחרי פעילות שכזאת. אודה להתיחסותך.

גל שלום ראשית, אני שמח שאתה מרגיש טוב וחיוני גם בגיל הזה, גם זה משהו... לא הייתי מייחס למזרן או המיטה השפעה על הופעת כאבי גב בעקבות קיום יחסי מין. מה שכן, מזרן בעל קפיציות מוגברת יכול אולי להקל על התנועתיות. כמו כן, דווקא יחסי מין יכולים להקל במקרים רבים על כאבי גב אם הם מתבצעים בצורה מבוקרת והדרגתית, ממש כמו בזמן ביצוע פעילות גופנית. בהצלחה

מנהל פורום ארגונומיה