מיקום העכבר

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

28/05/2007 | 10:02 | מאת: מורן

שלום צביקה רציתי לשאול מה המיקום הנכון עבור הנחת עכבר?

שלום לך מורן עמדת עבודה ממוחשבת רגילה לרוב אינה מכילה מספיק מקום כדי להניח עכבר, אך יש צורך ליצור מרווח כזה כדי שעמדת העבודה תהיה בטוחה ונוחה. אפשרות אחת ליצירת מקום כזה היא שימוש במשטח לעכבר. אפשרות אחרת ליצור מקום כזה היא על ידי שימוש במקלדת קצרה יותר (לדוגמה, מקלדת ללא הקבוצה הנפרדת של מקשי המספרים). כאשר אין מספיק מקום על השולחן כדי להניח עכבר באזור קל לגישה, חשוב להשתמש במשטח עכבר. משטח עכבר מכסה את מקשי המספרים שבצד הימני של המקלדת - שהשימוש בהם מצומצם בעבודה משרדית רגילה - ומשמש כמקום שבו העכבר יהיה מונח. העכבר קרוב אז יותר למשתמש. כמו-כן, מכיוון שהעכבר מונח על משטח תימנעי מהנטייה להרחיק אותו עוד ועוד, דבר שמקשה את הגישה אליו וגורם מאמץ יתר של השרירים. גובה משטח העכבר גורם ליד להימצא בתנוחה לא כל כך טבעית. כדי להקל על השימוש בעכבר תוכלי להשתמש במסעד לזרוע. בהצלחה צביקה כץ

01/11/2007 | 11:07 | מאת: שי

מסך מגע הינו פיתרון אשר חוסך שימוש בעכבר, מקל על פעולות למוגבלי תנועה ואנשים בשיקום ומצמצם את הבעיות הגורמות לדלקות בגידים ובשורש כף היד. כמו כן הוא מקל על תפעול המחשב. ניתן למצוא מסכי מגע במחירים אטרקטיביים באתרים הבאים: http://www.jbstore.co.il http://www.jb-sys.com

מנהל פורום ארגונומיה