צביעת הבית

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 20:36 | מאת: איילת

צביקה שלום, הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להמנע מכאבים בכתף ובצואר בעת צביעת הבית. תודה וחג שמח

איילת שלום שמירה על הגוף בתנוחה זקופה דורש מאמץ משמעותי של השרירים, שאיננו בריא אף במצב של עמידה ללא תנועה. היא מפחיתה משמעותית את אספקת הדם לשרירים העמוסים. זרימת דם לא מספקת מאיצה את ההתעייפות וגורמת כאבים בשרירי הרגליים, הגב והצואר (אלה השרירים האחראים לשמירה על תנוחה זקופה). במהלך צביעת הבית האדם יכול לא רק לסבול ממאמץ בשרירים אלא גם מחוסר נוחות אחרת. עמידה ממושכת, ללא שחרור על ידי הליכה, גורמת לדם להילכד ברגליים. כשמתקיימת עמידה רציפה לאורך תקופות ממושכות, היא יכולת לגרום לדלקת בורידים. עמידה ממושכת גורמת גם ל"תפיסה" וחוסר יכולת תנועה, באופן זמני, של המפרקים בעמוד השדרה, באגן, בברכים ובשוקיים. כדי להקטין את הנזק הנובע מעמידה ממושכת חשוב לשים לב למספר דברים התאמת מקום העמידה: -משטח עבודה המותאם למשקל: אם משטח העבודה אינו מותאם, ניתן להתקין "בימה" להגבהה במקרה של אדם נמוך ומעמד להגבהת המשטח במקרה של אדם גבוה. (זאת תוכלי לבצע אולי באמצעות שרפרף אם את נמוכה מדי) -כווני את גובה העבודה בהתאם לממדי הגוף. השתמשי בגובה המרפק כנקודת מוצא. -ארגני את הסביבה כך שכל הנדרש לפעולות הצביעה יהיה בהישג יד. -פני תמיד עם הפנים אל הקיר. -החזיקי את הגוף סמוך לאזור הצביעה. -התאימי את סביבת העבודה, כדי להשיג מרחב מספיק לשינוי תנוחות הגוף. -השתמשי במשען-רגל או במשען רגל נייד כדי להעביר משקל מרגל אחת לשניה. -הדום שיאפשרו להעביר משקל מרגל אחת לשנייה. -תמיכה למרפקים -מושב למנוחה: השתמשי במושב כשהדבר מתאפשר במהלך הצביעה. משטח עמידה: -רצפה. משטחים טובים הם אלו שמאפשרים גמישות, כמו עץ, שעם, חומר שממנו מכינים שטיחים או גומי. - משטח קשיח ניתן לכסות בשטיחון בעל שוליים כדי למנוע מעידה. שטיחים רכים ודקים אינם מתאימים מאחר והם יכולים להגביר את עייפות הרגליים והגב. -נעליים המתאימות גם הן חשובות: אסור שהנעליים ישנו את צורת הרגל, שיהיה בהן מספיק מקום להזיז את האצבעות, והן צריכות להיות בעלות כריות לספיגת זעוזעים, סוליות ועקבים שלא עולים על 5 ס"מ. ממה יש להיזהר: (עד כמה אפשר) -הימנעי מהושטת יד מעבר לקו הכתפיים (לאחור). הדרך המומלצת היא הזזת הרגליים כך שתתמקדי מתחת לאזור הצביעה.. -המנעי מהושטת יד מעבר למצב הנוח. -המנעי מהושטת יד מעל לקו הכתפיים. כמובן שמומלץ לעשות מנוחות, התמתחות על ידי הנחת שתי הידיים על האגן והישענות לאחור למספר שניות. בהצלחה צביקה כץ - ארוגטיים

מנהל פורום ארגונומיה