נהיגה ברכב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 20:07 | מאת: ליאת

שלום צביקה, מהו המרחק המומלץ של המשענת מההגה ואיך צריך להיות מנח הידיים? תודה

ליאת שלום... מושב נהג צריך להיות נוח, תומך וניתן לכוונון מקסימאלי. רצוי מושב עם בולמי זעזועים. מושב במידת אורך ורוחב מתאימים לרוחב האגן ואורך ירכיך. גובה הכיסא והמרחק מההגה צריכים להיות מכוונים ביחס לגובהך,חשוב במשך כל הנהיגה שהגב התחתון יהיה תמוך, גם ע"י כווץ שרירי הבטן וגם ע"י כרית לגב תחתון. להלן מספר טיפים: הרימי את המושב לגובה המקסימאלי על מנת לשפר את מרחב הראייה. וודאי שראשך מרוחק מספיק מהגג. קרבי את המושב עד לטווח שבו את מתפעלת בקלות וללא התמתחות את הדוושות ואת הנחוץ בלוח השעונים. את צריכה להיות מסוגלת להגיע לכול הדרוש לך במהלך הנהיגה בקלות (מאותת, אורות רדיו וכיוצא בזה). כווני את הזווית של המושב כך שירכיך נתמכות לכול אורך המושב. הימנעי ממצב שהמושב (ארוך מידי) לוחץ את בירכיך. כווני את גב המושב (100 מעלות בקירוב) כך שגבך ניתמך לכול אורכו מהגב התחתון ועד לקו הכתפיים. הימנעי מזווית גדולה מידי של גב המושב על מנת למנוע כפיפה מיותרת ומעייפת של הצוואר והראש וגלישה של הגוף לפנים. כווני את תומך המותן עד להשגת תמיכה מלאה ונוחה. הימנעי מתת תמיכה וזאת על מנת למנוע קימור של המותן. הימנעי מלחץ יתר וזאת כדי למנוע קיעור יתר. שני מצבים אלו יגרמו לאחר זמן לכאבי גב. כווני את ההגה לקבלת היגוי נוח. בדקי מרחב פעולה של הירכיים והברכיים כאשר הינך משתמשת בדוושות. לגבי הידיים: הידיים צריכות לנוח באופן טבעי על ההגה. אם ההגה מרוחק מידי או גבוה מידי ייווצר עומס על הגב והכתפיים. הגה נמוך מידי או צמוד מידי לגופנו יפריע לנו לסובב את ההגה באופן חופשי. וודאי שההגה אינו מסתיר את לוח השעונים. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה