טלוויזיה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 20:02 | מאת: איילת

צביקה שלום, באיזה גובה מומלץ שמסך הטלוויזיה יהיה מהרצפה ובאיזה מרחק מהספה? (גודל הטלוויזיה 33 אינץ') תודה

איילת שלום לצורך חישוב המרחק: מומלץ בדר"כ לשבת במרחק שהוא גדול פי 3 או 4 מגודל המסך, כלומר אם אני קונה מסך 42" אז החישוב של המרחק המומלץ נעשה כך: 42X2.54=106.68 (מכפילים את גודל המסך ב-2.54 בכדי להמיר ליחידות של ס"מ) 106.68X3= 320.04 (את התוצאה מכפילים ב- 3) 3.2=320.04/100 (את התוצאה מחלקים במאה ומה שיוצא הוא גודל המרחק במטרים) התוצאה שהתקבלה בחישוב מרחק הצפייה ממסך 42" היא 3.2 מטר, זכור שאצל כל אחד המרחק בבית שונה ולכן כל מרחק בין 3 ל- 4 מטר יהיה סביר לגודל מסך כזה. גובה הטלויזיה: צריך להיות מותאם לסלון כך שבעת צפייה אין מאמץ לחגורת הכתפיים והצוואר. חשוב שמסך הטלויזיה יהיה ישר מולך, לא בזווית ימינה או שמאלה, מה שמונע יותר מידי סיבובים של הצוואר.המרחק מהרצפה צריך להיות נוח וכזה שלא מחייב את המשתמש להתכופף או להרים את הראש כדי לראות. בישיבה נוחה, העיניים צריכות להיות בקו אחד עם הצג, כעשרה סנטימטר מתחת לקצה המארז של הצג. בתנוחה כזו היושב יכול לראות יותר מהצג. אם הצג נמוך מידי, המשתמש נאלץ לכופף את הצוואר קדימה, ואם הוא גבוה מידי, הוא נאלץ להטות את הראש אחורנית, מה שיביא בסופו של דבר לכאבי גב/כתפיים. אתר מומלץ לגבי סידור החדר ותאורה לצפייה מומלצת: http://tv.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=tv&zu=http%3A%2F%2Fwww.opto.ca%2Fen%2Fpublic%2F04_eye_info%2F04_02_05_computers.asp בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה