צג מחשב

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 18:24 | מאת: נטליה

צביקה האם לצג מחשב דק יש יתרון על פני צג רגיל מבחינת השפעה על העיניים?

שלום נטליה כל צג מחשב צריך להיות במרחק של כ 45-90 ס"מ מהעיניים כך שקצהו העליון של המסך יהיה בגובה העיניים ופה המרחק מותנה בגודל הצג, גודל הפונטים, ויכולת הראיייה אישית. חשוב שלמסך יהיו מספר אפשרויות וזה גם תלוי כמובן בגודלו. ככל שגודל המסך גדול יותר כך יש פחות מאמץ לעיניים, אם הוא דק קל להזיז ולמקם את המסך לפי סוג העבודה. כמו כן מסך דק תופס פחות מקום על שולחן העבודה, דבר המאפשר ביתר קלות אופטימיזציה של כל סביבת העבודה. (העבודה יותר נינוחה לגוף ולעיניים). אך לפני הכל! סביבת עבודה מותאמת זה תוכלי להיעזר באתרי בכתובת: http://www.ergotime.co.il/ בהצלחה צביקה ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה