כיסא שוודי

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 18:22 | מאת: סבטלנה

צביקה, שלום! קיים היום בשוק כיסא שנדמה לי נקרא כיסא שוודי (הוא ללא משענת גב, אבל יש משענת ךברכים) מה דעתך עליו?

סבטלנה שלום לכל קוראי הפורום: כסא ברכיים כולל מושב קבוע מוטה לפנים ב-30 מעלות ותומך מרופד לברכיים. תראי אני חושב שחשוב קודם כל שהכסא יהיה נוח למשתמש. חשוב לנסות להשתמש בכל אביזר למשך תקופה ואז להחליט. לגבי שאלתך, אני אוכל לציין מספר חסרונות ויתרונות של הכסא ואת תתנסי ותחליטי: יתרונותיו של הכסא שהואמספק יישור מתאים לעמוד השדרה, יכול להתאים לאנשים אחדים לאחר כיונון ספציפי מותאם עבורם ומספק נוחות משמעותית לפרקי זמן קצרים. חסרונות כסא ברכיים: גורם לנשיאת המשקל בשוקיים (מה שמעלה את הלחץ על מקומות רגישים ויכול לגרום לאספקת דם ירודה), משחרר מדי ברכיים וקרסוליים (כך שאין תמיכה מספקת), מגביל את מספר תנוחות הישיבה האפשריות, קשה לשבת על הכסא לתקופה ארוכה בגלל עייפות, הכניסה לצורך ישיבה הינה מסורבלת וכמו כן היציאה ממנו והכסא מצמצם את טווח הושטת היד. לכל כסא יתרונותיו וחסרונותיו אך בסופו של דבר חשוב להתאים את הכבא לסביבת העבודה ולפונקציות הנדרשות בה. בהצלחה צביק ארגוטיים.

מנהל פורום ארגונומיה