חוק הארגונומיה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 18:13 | מאת: סבטלנה

צביקה שלום! צביקה האם קיים בארץ או בעולם איזשהו חוק ארגונומיה המחייב את המעבידים לסדר את המקום העבודה בצורה ארגונומית?

שלום רב, נגעת בנקודה רגישה.... היריעה קצרה מלפרט את כל הנוגע לסוגייה זו. בהכללה: פעולות הארגונומיה מתבססות על המלצות של ארגונים העוסקים בבטיחות ובבריאות העובד ובחלק מהמקרים להמלצות אלו יש גיבוי של תקנות בחוק כגון, משקלים מותרים להרמה ( רק לנוער ). חלק מהממלצות מיושמות היום ע"י מעסיקים כהגנה מפני תביעות עתידיות למרות שאינם מחויבים בכך ע"פ חוק. למשל: הדרכות עובדים בתחום "עבודה מול מחשב" , "טלטול משאות" , "מניעת פגיעות שריר-שלד תעסוקתיות" נכנסו היום כהדרכות חובה בכל תוכנית בטיחות ובריאות המתקיימות בארגונים. זה על קצה המזלג..... בכבוד רב, צביקה כץ- ארגוטיים www.ergotime.co.il

מנהל פורום ארגונומיה