נעליים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

12/05/2007 | 12:46 | מאת: מוטי

צביקה שלום הייתי רוצה כמה המלצות לגבי נעליים אני עובד המון שעות בעמידה בתור פקח אשמח לתשובה

מוטי שלום! אהבתי את השאלה כי יכולה לעזור להמון אמשים... לגבי שאלתך יש מספר המלצות: -נעל נעליים שאינן משנות את צורת הרגליים. -בחר נעליים שמספקות אחיזה חזקה לעקב. אם החלק האחורי של הנעל רחב או רך מדי, הרגל תחליק, והדבר יגרום לאי-יציבות וכאב. -נעל נעליים שמאפשרות חופש תנועה לבהונות. כאב ועייפות נגרמים אם הנעליים צרות או רחבות מדי. -ודא שיש בנעליים תמיכות לקשת כף הרגל. היעדר תמיכות לקשת גורם להשטחת הרגל. -נעל נעלים עם שרוכים. -הדק היטב את השרוכים על קימור הרגל. כך הרגל לא תחליק בתוך הנעליים. -השתמש ברפידות תחת הלשונית אם אתה סובל מרגישות מעל לעצמות בחלק העליון של הרגל. -השתמש ברפידות בולמות זעזועים על הסוליה הפנימית כשאתה עובד על רצפות מתכת או בטון. -אל תנעל נעליים שטוחות. -אל תנעל נעליים עם עקבים גבוהים מ-5 ס"מ. -בחר נעליים בהתאם לסיכון הקיים במקום העבודה שלך. -אם יש צורך בנעלי בטיחות, בחר כאלה שמאושרות לפי התקן המתאים ונושאות את הסימון המתאים לסיכון. -בחר נעליים תוך התחשבות בהתאמה ונוחות אישיים. נסה אותן והתהלך בהן לפני השימוש. ולפני הכל...סביבת עבודה!!! תוכל להיעזר באתר שלי: http://www.ergotime.co.il/ בהצלחה צביקה כץ - ארגוטיים.

מנהל פורום ארגונומיה