עכבר

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

09/05/2007 | 10:40 | מאת: אילנית

צביקה היי פורום מעולה!!! אני קוראת המון וזה עוזר לי כל יום :) רציתי לשאול אותך איך בוחרים עכבר נכון עקב כאבים בשורש כף ידי שהופיעו לאחרונה. אמרו לי שזה אולי עקב שימוש לא נכון בעכבר. אשמח לתגובתך אילנית

אילנית שלום! תודה רבה, כיף לשמוע...תמשיכי כך. אני שמח שאת משתמשת וזה עוזר לך. לגבי שאלתך: קיימים עיצובים רבים לעכברי מחשב, ועם זאת, החוקרים עדיין לא גילו מהו העיצוב שעוזר יותר מהאחרים להקטין או למנוע פגיעות. אני ממליץ להתנסות בעצמך בעבודה עם דגמי עכברים שונים, ולהחליט מהו העכבר שמתאים לך. ישנן מספר המלצות בכל זאת: מומלץ ביותר עכבר אל-חוטי המופעל ע"י סוללות, כיון שאין לו חוט שמפריע לתנועתו. צורת העכבר: -תנסי למצוא עכבר שמתאים לכף ידך. רבים מוצאים שצורת "דמעה" של העכבר נוחה להם -עכבר שצורתו שטוחה, מקטין את המתיחה בפרק כף היד. -חשוב שעכבר יהיה בעל עיצוב זהה בשני הצדדים. -נסי להימנע מעכבר שצורתו קשתית. גודל העכבר: - חשוב שהעכבר יתמוך בקימור הטבעי של כף היד. -שימוש בעכבר גדול יותר, כל עוד הוא מתאים לכף ידך, יאפשר לך להפעיל את השרירים הגדולים של הזרוע במקום את השרירים הקטנים של פרק כף היד, אשר מתעייפים בקלות ובעלי סבירות גבוהה יותר לפתח הפרעות שריר-שלד הנובעות כתוצאה מעמדת העבודה (Workplace Musculoskeletal Disorder - WMSDs). לחצני העכבר: - בחרי בעכבר בעל לחצנים המגיבים לנגיעה קלה, כך שלא תצטרכי ללחוץ עליו חזק מדי על-מנת להפעילו, ועם זאת, שלא יהיה רגיש מדי ויופעל גם כאשר בקושי תגע בו. -בחרי עכבר כך שהלחצנים שעליו לא יאלצו אותך להדק את אצבעותיך זו לזו, ואף לא להרחיק אותן יתרה האחת מהשניה. -בחרי עכבר בעל אפשרויות ל"נעילת גרירה" (""drag lock) ול"נעילת לחיצה" ("click lock"). והכי הכי חשוב, סביבת עבודה מותאמת...אבל בטח את זה כבר סידרת מהתגובות הקודמות בהצלחה צביקה כץ- ארגוטיים

01/11/2007 | 11:26 | מאת: שי

מסך מגע הינו פיתרון אשר חוסך שימוש בעכבר, מקל על פעולות למוגבלי תנועה ואנשים בשיקום ומצמצם את הבעיות הגורמות לדלקות בגידים ובשורש כף היד. כמו כן הוא מקל על תפעול המחשב. ניתן למצוא מסכי מגע במחירים אטרקטיביים באתרים הבאים: http://www.jbstore.co.il http://www.jb-sys.com

מנהל פורום ארגונומיה