כסא ארגונומי

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

08/05/2007 | 11:05 | מאת: אייל

היי צביקה אני מנהל חברת הייטק והעובדים שלי הציעו לי לרכוש כסאות ארגונומי. תוכל להסביר לי מה זה כסא ארגונומי.

שלום לך אייל אני מאוד ממליץ לך להענות לבקשתם :) בחירת כסא מתאים הינה צעד קריטי במניעת בעיות בריאות אצל אנשים שעובדים בתנוחת ישיבה. לפי הגישה הארגונומית, הישיבה נחשבת לפעילות ספציפית שמושפעת מהאופן שבו אדם יושב פועל בסביבת העבודה. כסאות ארגונומיים מתוכננים כך שיוכלו להתאים למגוון אנשים, אולם, אין ערובה לכך שהם יתאימו לכל אדם באופן פרטני. לדוגמה, כסא יכול להיות גבוה מדי ומשענות הידיים יכולות להיות מרוחקות מדי זו מזו עבור אדם נמוך ורזה. כמו-כן, כסאות אלה עלולים שלא להתאים לכל מטלה או לכל סידור של עמדת העבודה. כסא נעשה ארגונומי אך ורק כאשר הוא מותאם במיוחד לממדי העובד/ת (מידות גוף), עמדת העבודה הספציפית שלו או שלה, והמטלות שאמורות להתבצע בה. ניתן למצוא את הכסא המתאים למרות שלא תמיד זה קל. תכונות של כסא ארגונומי: -אפשרות כוונון -טווח גבהים של המושב עבור עובדים נמוכים או גבוהים במיוחד. -משענת גב - בעלת כוונון אנכי ואפקי. -עומק המושב - מותאם למשתמש -יציבות -מומלץ כסא בעל בסיס של חמש צלעות. כסא ארגונומי עם תכונות שציינתי, מסייעות לביצוע טוב יותר של העבודה. משענות ידיים בעלי גובה מתכוונן טובות למפעילי מחשבים. ייתכן צורך במשענות ידיים רחבות או צרות יותר בהתאם למידות גוף העובד והמטלות שעליו לבצע. חשוב לבדוק אם קיימות תכונות שעלולות להקשות על ביצוע העבודה. דוגמה לכך יכולה להיות שימוש בכסא עם גלגלים, כאשר עדיפה תנוחת עבודה יציבה וקבועה. אם נחוץ כסא עם גלגלים,חשוב לבדוק שמתאים לסוג הריצוף הקיים (מצופה בשטיח או קשה). כסא מתוכנן היטב מאפשר למשתמש בו לשבת בתנוחה מאוזנת. רכישת כסא ארגונומי היא התחלה טובה, אך היא לא תמיד מביאה לתועלות המצופות. תנוחת הישיבה הממשית תלויה בהרגלים האישיים של האנשים, ועליהם ללמוד ולתרגל ישיבה נכונה. כמו-כן, יש לזכור שהכסא הוא מרכיב אחד בלבד שיש לקחת בחשבון בתכנון עמדת העבודה. כל הפרטים כמו הכסא, מסעד רגלים (אם נחוץ), משטח עבודה, תומכי מסמכים, תאורה מתאימה וכד' צריכים להיות בעלי גמישות ואפשרות כוונון מתוכננים מראש. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

30/05/2012 | 09:25 | מאת: דני

שלום לך... אשמח לשמוע את המלצתך לגבי כסא אשר מתאים לאדם עם כאבי גב(עקב פריצת דיסק) שעובד הרבה שעות מול מחשב... אשמח לשמוע על דגמים המאפשרים עיבוי גב תחתון במשענת... תודני.

מנהל פורום ארגונומיה