משקל תיק בית ספר

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

06/04/2007 | 12:06 | מאת: אפרת

ביתי בת ה- 6 הולכת לכתא א והייתי מעונייינת לדעת את המשקל המותר לתיק לבית הספר ואיזה חברה מומלצת ?

אפרת, שלום רב מומלץ שמשקל התיק , כולל התוכן, לא יעלה על 10% ממשקל הילד. מרבית הילקוטים שוקלים בסביבות 1 ק"ג ( כשהם ריקים ) ולכן קיימת בעיה קבועה במשקל הכולל של הילקוט. מה חשוב להקפיד בבחירת ילקוט: 1. אפשרות לקצר את הרצועות כך שהילקוט יהיה צמוד לגב הילד גם כאשר הילד רץ או קופץ 2. גב מרופד ונעים למניעת לחץ על של הספרים על הגב 3. כתפיות רחבות שימנעו לחץ על שרירי הצוואר והכתף לגבי חברות, אני מנוע מלהמליץ על חברה מסויימת. בכל אופן , מה שחשוב זה, מה הילד מרגיש והאם הילקוט עומד בכללים שציינתי ולכן כדאי לנסות מספר דגמים של חברות שונות.

מנהל פורום ארגונומיה