ילקוט לילד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

04/05/2007 | 17:40 | מאת: מיטל

צביקה שלום! בני בן ה 9 הולך לבית ספר עם ילקוט מאוד כבד, בטח זה משפיע בבגרות הייתי רוצה לדעת קצת בנושא תודה

מיטל שלום!! בחירה נכונה של ילקוט גב והתאמתו למימדי הילד חשובה במניעת עייפות, כאבים, נזקים מצטברים לגוף וכמובן לבריאות הגב בהיותו ילד ולאחר מכן כמבוגר. רצוי לבחור ילקוט קל ככל האפשר, ריפוד לגב הילקוט, שתי רצועות כתף רחבות, מרופדות ומתכווננות, חלוקה לתאים, וכיסים בצדדים לבקבוקי השתייה, רצויה רצועה הנקשרת סביב אזור האגן. התאמת ילקוט. גובה הילקוט הנישא על הגב לא יעלה על גובה הכתפיים, תחתית הילקוט לא תהיה נמוכה מאמצע העכוז. משקל הילקוט לא יעלה על 15 אחוזים ממשקל גופו של הילד. על מנת להימנע ממשקל יתר, חשוב לשאת בכל יום את חומרי הלימוד הדרושים ליום זה בלבד, את הספרים הכבדים יש למקם בתא הפנימי, קרוב לגב. לאחסן את חומרי הלימוד שאינם נדרשים באותו יום בתאי נעילה או בבית. לשקול נשיאת בקבוק מים קטן. לקנות קלמר העשוי מחומרים קלים. את הילקוט יש לשאת על שתי הכתפיים ולהדק את הרצועות כך שהתיק יוצמד לגב. רצועת האגן מטרתה להוריד עומס מהגב ולהעבירו לאגן. אפשר לשקול ילקוט על גלגלים בהתאם לתנאי הדרך מהבית לביה"ס ומבנה ביה"ס, ילקוט כזה לא מתאים למדרגות רבות ולאיזרים עם הרמות רבות כיוון שמשקלו כבד יותר והוא דורש מאמץ רב יותר. בהצלחה! צביקה כץ - ארגוטיים.

מנהל פורום ארגונומיה