ארגונומיה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

28/04/2007 | 11:44 | מאת: איילת

צביקה שלום רב קודם כל יש לך אתר מקסים. רציתי לדעת, למי בעצם מיועד הייעוץ הארגונומי? אודה לך על תשובתך

איילת שלום אני שמח על שאלתך משום שיש לי הרגשה שציבור הגולשים גם ישמח לדעת על כך. ארגונומיה הינו מדע העוסק בכל מה שעשוי להשפיע על בריאותו של האדם החל מסביבת עבודתו, תנוחת העבודה בו הוא שוהה, כלי העבודה בו הוא משתמש והרגלי חייו. ארגונומיה וייעוץ ארגונומי מתאימים לכל סביבת עבודה החל מהמטבח הביתי (מי מאיתנו לא מצא את עצמו עם גב כואב לאחר דקות ספורות של שטיפת כלים) ועד מפעל שבו קווי הייצור דורשים עמידה ממושכת, תנועות מונוטוניות נשנות במתח והרמה של משאות כבדים. התאמת סביבת העבודה לנוחות העובד, מביאה לצד בריאות מבורכת גם יעילות והגדלה של תפוקת העובד. בתכנון מהיסוד של סביבת עבודה הייעוץ הארגונומי הוא הכרחי ובעזרתו אפשר למנוע הרבה מאוד כאבי גב ולגרום לממישק הרמוני בין סביבת העבודה לעובד בה. הייעוץ הארגונומי לכן מתאים לילדים, נוער, מבוגרים, בבתים פרטיים, במשרדים, במפעלים וחברות היי- טק. הייעוץ הארגונומי מתאים הן בשלב התכנוני והן בסביבת עבודה קיימת, כהדרכה ויישום שיפורים שמעלים את יעילות העבודה, מורידים את טעויות האנוש, תורמים לבריאות העובד וכמובן מעלים את התפוקה שלו. תודה ותמשיכי לשאול שאלות בסגנון :) צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה